Betragtninger af samfund og politik samt mennesker set med en studerendes øjne, en anarkists sind og med machiavelliansk inspiration.
Kommentarer til andre og idealisme. Om fremtid, fortid og nutid.
Søgeord: Politik, idealisme, debat, kunst, kultur, tv
Live RSS Feed fra Betragtninger af et væld af ting:
Et værtshus er ikke bare et værtshus Wed, 20 Apr 2011 18:48:00 +0000 Kære Mesut Dursun og Peter Mikkelsen Jeg skriver til jer, fordi jeg er ret glad for den nye restaurationsplan. Jeg har selv kæmpet hårdt for, at den overhovedet kom så vidt.
Da reglerne blev logiske Det skyldes ikke mindst Lokalavisen Århus’ dækning af min Facebook-gruppe, som da den toppede havde over 5000 medlemmer, og den findes stadigvæk. Udmundingen på min kamp (som gik over 15 artikler) resulterede i denne artikel: http://www.e-pages.dk/aarhus_midt/86/4, og min gruppe hedder ”Lad bylivet i Århus holde længere åbent”, og som I ved, endte min gruppe med at blive hørt. Faktisk så var Wammen og en del af bevillingsnævnet oprindeligt imod mine ønsker, men som Wammen selv nævner i ovennævnte artikel, så var det ”nogle lidt kunstige regler”, der endte med at blive fjernet. Beslutningen blev endda ændret i to omgange. I første omgang blev reglen kun lempet lidt (at beværtningen skulle være 200 kvm. blev ændret til beværtninger
Dansktop når bunden Thu, 23 Apr 2009 16:54:00 +0000 For ikke så lang tid siden beklagede dansktoppen sig (igen) over manglende sendetid og negliciering af DR.
Selvfølgelig skal de også have plads. Men i gennem 40 år har de siddet tungt på flæsket, fået værtsjobs, næsten egen kanal og i hvert fald eget program.
Det har været populært - men når det ikke er det længere, er der nok en grund.
Musikken er blevet overhalet af så mange andre folkelige ting. Men den har i alle 40 år ikke udviklet sig en tomme, den er blevet produceret og konstrueret af de samme næsten indavlende personer og har altså kun fat i de personer, der er på alder med de dinosaurer, der står for arrangementet.
Genren er altså ved at uddø, dels fordi den er reaktionær og kedelig, men også fordi segmentet, der hører det, forsvinder af naturlige årsager.
Hvorfor skal genren så ikke i sit efterår have båndbredde?
Prioritering... Hvorfor skal metal og fusionsjazz ikke?
Der ligger en vis uretfærdighed
Vis mig, hvad du kan Thu, 16 Apr 2009 23:51:00 +0000 og ikke, hvad du synes, jeg skal se...
Jeg har over dette semester beskæftiget mig med kunst. Og jeg er blevet lidt bekræftet i noget, jeg troede var en fordom uden hold i.
At kunst er blevet noget, som er hierakisk styret af museer eller alternativt allemands-fritids-beskæftigelse, hvor man uden evt. autorisation kan gøre krav på titlen kunst.
Som etableret kunstner gør man brug af museers navn og magt. De er gode til at banke en udstilling sammen og folk henvender sig til dem for at lære og evt. blive underholdt. Desværre kan de udstille en ikea-reol, et spejl eller et lagen og kalde det kunst. Der er ingen kriterier i princippet, selvom de har den endegyldige ret til at kalde noget kunst.
Uden for museerne, hvor verden er blevet 2.0-et, kan alle kalde sig kunstnere. Nettet flyder over i kreative og listige sjæle, der udstiller snart sagt hvad som helst.
Pengene ligger klart hos de etablerede, selvom der er nogle af de
Århus er 10.000 nuancer af grå Sat, 11 Apr 2009 11:31:00 +0000 Dette er lidt rørte vande. Og jeg kommer næsten altid galt afsted, når jeg åbner for denne dåse øretæver af en debat:
Men nej - jeg synes ikke - åbningstider eller ej - at Århus' byliv er helt suverænt af en verdensklasse. Jeg synes faktisk, det er 10.000 nuancer af grå.
Lad det være sagt med det samme: Jeg startede en gruppe på Facebook, der kæmpede for længere åbent i nattelivet. For det var problem numero uno! Århus' byliv var hæmmet af en regel, der var indført i '95 af de store diskoteker (igen en uofficel, dog ikke grebet ud af luften, påstand), og det lykkedes at ophæve den. Men derfra til et spændende natteliv er der et stykke.
Jeg er lidt af en globetrotter, og har altid set det som min opgave at tage notits af koncerter og natteliv. Så denne anmeldelse spænder fra Havana over Bibelbæltet til Belgien og DK. Og lad mig sige det med det samme: Århus er mile bagefter!
København har fede barer i diverse gyder og stræd
Derfor Tom Hagen Fri, 27 Mar 2009 06:12:00 +0000 Jeg har i en længere periode været fascineret af The Godfather.
Som en, der ikke normalt ser så mange film eller er interesseret i jura, er det lidt sært, at den har så godt fat i mig.
Men jeg er ved at finde ud af hvorfor. For det er retfærdighedsbegrebet, der interesserer mig. Selvtægten og kærligheden til sin næste.
For hvad Don Corleone (alle tre) gør, ser de ikke selv som selvtægt; og man kan jo egentlig godt forstår hvorfor.
For ganske vist er de alle tre meget nationalt bevidste og nogle hyklere over for især deres hustruer - men de to første (og måske den sidste - hvem ved?) altså Michael og Vito gjorde disse tjenester for deres næste ud af respekt og et ønske om at gøre dem godt - og så de også kunne trække på denne gensidige respekt en anden gang.
Vito (og sønnen Sonny) beskrives i bogen som mænd med et meget stort hjerte (og Sonny med et lem så stort som sit hjerte... Det er åbenbart meget vigtigt konstant at gøre opmærk
Sociale Bookmarks: