Til forsiden af DanskeWeblogs.dk
   

Samfund & Politik -» Politik

Off the top of my mind

Off the top of my mind

En blog om dansk politik. Perspektivet er socialdemokratisk og indgangsvinklen er forsøgt holdt positiv men dog kritisk.
Meningerne der gives udtryk for er mine men jeg håber at de vil blive delt af andre socialt bevidste danskere.

Søgeord: Socialdemokrat, politik, folketing, parti, regering, social, venstre, konservative, VKO, rød

Tilføjet d. 14-06-2009 21:32:13
Kategori: Samfund & Politik » Politik
URL: http://theiskraruphansen.blogspot.com/
Vurderet: Off the top of my mind
Godkendt af: Danske Weblogs

Vurdering: 2,7 ud af 5 - baseret på 3 stemmer

Ret Link: Giv os besked om ændringer

3
2,7
Stemmer:Off the top of my mind Link er blevet vurderet 2,7 stjerner
 Stem på dette link
Live RSS Feed fra Off the top of my mind:

PET, GHCQ og NSA, en (u)hellig treenighed?
Tue, 29 Oct 2013 21:32:00 +0000
Så har The Guardian journalisten Glenn Greenwald varslet nye afsløringer. Denne gang skulle Danmark og Sverige være impliceret, og når afsløringerne nu kommer så tæt på, og dermed bliver relevante for den hjemlige debat, begynder det jo at prikke lidt i nysgerrigheden.
Mon ikke de sensationelle afsløringer viser sig at bestå i at PET og FE har arbejdet meget tæt sammen med NSA, muligvis lige så tæt som det engelske GHCQ? Hvis det er tilfældet, så bliver det oplagte spørgsmål jo om det overhovedet er noget der bør få os til at spidse ører? Mit bud er at det så afgjort bør være noget der får de danske borgere til at reagere og kræve indsigt i hvad det egentligt er der foregår. Hvorfor så det, hvori består problemet i sådan et tæt samarbejde? Problemet er at et sådant samarbejde ville tillade de hjemlige sikker
Partitoppen ved bedst, det siger den selv.
Sat, 30 Mar 2013 15:09:00 +0000

Jeg havde d.16/3 2013 fornøjelsen af at deltage i den årlige generalforsamling for Socialdemokraternes 1. kreds på Østerbro. En af de ting der var på dagsordenen var genvalget at kredsens folketingskandidat, Helle Thorning-Schmidt. I den forbindelse var der naturligvis mulighed for at stille spørgsmål til Helle og der blev stillet mange spørgsmål. En del af spørgsmålene gik på regeringens politik og den negative respons der er på den førte politik. Nu siger jeg ”negative” men det er tilsyneladende ikke helt sådan HTS ser på det, for åbenbart er den førte politik blevet taget nogenlunde godt imod og al den negative omtale er misforståelser eller spin fra politiske modstandere og medier. Jeg tillod mig at råde HTS til at lytte lidt mindre til finansministeriets regnedrenge, men når man giver det råd er man åbenbart faldet for myten om at det er embedsmændene der træffer beslutningerne og at ministrene bare lægger navn til, en myte skabt af politiske
modstandere. Det klare indt
Hvorfor er en blank stemme en ugyldig stemme?
Mon, 25 Mar 2013 19:53:00 +0000

Man hører ofte folk tale om at de vil stemme blankt ved næste valg, som regel for at vise deres utilfredshed med de siddende politikere. Hvad mange åbenbart ikke ved, er at en blank stemmeseddel bliver smidt over i bunken med forkert udfyldte stemmesedler og kun bliver brugt til at evaluere hvorvidt stemmesedlen var udformet godt nok. Det er for mig at se et problem, for det der indirekte siges, er at du kun kan sige hvem du vil pege på og dermed at systemet er godt nok som det er, ikke at der er noget grundlæggende galt. Og det er vigtigt at kunne protestere så det ikke kan ignoreres, hvordan kan vi ellers få lavet ting om? Hvordan skal vi ellers kunne vise vores politikere at vi ikke bryder os om de spin-metoder de næsten alle bruger? Hvordan skal vi ellers vise at vi ikke bryder os om ekstremister, men heller ikke om nogle af de træk der er opstået på midten? Kort sagt, hvordan skal vi ellers kunne vise utilfredshed UDEN at søge til ekstremerne
Har vi en lilla regering?
Mon, 11 Mar 2013 19:10:00 +0000

Jeg er socialdemokrat og det er jeg stolt af, vi har en stolt historie og et stærkt grundlag. Desværre må jeg se i øjnene at jeg har fået et ambivalent forhold til den siddende regering. På den ene side er regeringen socialdemokratisk ledet, på den anden side kunne den lige så godt være rent radikal eller endnu længere til højre.
Lige efter valget kunne jeg dårligt få armene ned af begejstring. Efter flere år med et selv-erklæret liberalistisk-borgerligt styre, var udsigten til en socialdemokratisk ledet regering som at se begyndelsen til opbrud i skyerne efter langvarig regn. Desværre blev skyerne bare hængende og den sol der trænger igennem er meget begrænset. Potentialet til forandring er der stadig, men efterhånden er jeg holdt op med at tro på at vi med den nuværende regering kan vende tilbage til at fokusere på mennesker frem for finanser. Forstå mig ret, vi kan ikke have en fungerende velfærds
2013? Man skulle skulle tro det var 1984.
Sun, 10 Mar 2013 19:25:00 +0000

Når jeg betragter den politiske debat kunne jeg af og til forledes til at tro at jeg var endt i George Orwell's klassiker 1984. Nu bliver vi jo ikke overvåget helt over alt endnu, der er stadig små frirum, og, så vidt vi ved, er vi heller ikke ramt af permanent krig, så hvad er det lige jeg sigter til? Jeg tænker såmænd på det skræmmende omfang forvanskningen af det danske sprog har fået i politiske kredse. I mine øjne er vi efterhånden nået dertil at det ikke længere blot er misbrug af sproget, vi begynder at nærme os en dansk pendant til Orwells Newspeak.
For nu ikke at være alt for hård ved de der skal forestille at være mine egne, vil jeg lægge ud med en favorit fra de (knap så) gode gamle VKO dage. Under både Fogh og Løkke var det ikke usædvanligt at der blev indkaldt relativt bredt til forhandlinger og til den slag skal man jo bruge et 'forhandlingsudspil'. Her var problemet så bare at det såkaldte 'udspil' reelt var et diktat, man kunne stemme for eller lade være, men


Link kommentarer:

ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar omkring websiden: Off the top of my mind

Dit Navn:
Validering: 3 + 1 + 9 =
Kommentar:Relaterede links:

Benny Pedersens Blog


Benny Pedersens Blog er en weblog, hvor pensioneret skoleleder Benny Pedersen blogger om primært uddannelsespolitiske problemstillinger.

Andre sam

Benny Pedersens Blog

Betragtninger af et væld af ting


Betragtninger af samfund og politik samt mennesker set med en studerendes øjne, en anarkists sind og med machiavelliansk inspiration.
Kommentarer til

Betragtninger af et væld af ting

Humanisme.dk


Omfattende portal og blog af Rune Engelbreth Larsen med artikler og kommentarer om samfundskritik, litteratur, politik, poesi, film og kulturhistorie.
Forsk

Humanisme.dk

DNNews


DNNews er en privat blog fra familien Davidsen-Nielsen, der oprindeligt blev skabt for at holde venner og familier opdateret med, hvad der skete i vores liv.

DNNews

 

Danske Weblogs er udviklet og vedligeholdes af: Koala Designs
Niche af Danske Links kataloget for at have et specifikt sted til blogs.
Ingen form for reproduktion, incl. kopiering, manipulation af tekster må finde sted.
DanskeWeblogs.dk © 2007-2019